0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco

Filet z lososa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z lososa se šampaňskou pěnou & romanesco

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2367 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 66 g
Tuky 134 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pošírovaný losos je lehká večeře, která vás nepřiková do gauče. Skvělou jemnou omáčku můžete podávat i k mořskému ďasovi, mořskému jazyku, treskám či k candátovi.

Suroviny

květák 1 ks
romanesco
losos 4 filety
bez kůže, po 150-200 g
vývar 1,5 l
rybí, lze nahradit zeleninovým vývarem
žloutek 2 ks
130 ml
suché šampaňské lze nahradit sektem
kopr
nasekaný, lze nahradit hladkolistou petrželkou, kerblíkem či jinou bylinou
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Romanesco rozdělte na růžičky, vložte do vroucí osolené vody a 5 minut vařte. Odstavte a romanesco nevyndávejte.

2 V hrnci či pánvi přiveďte k varu rybí vývar, vložte filety lososa a vařte (pošírujte) je asi 3 minuty. Odstavte a nádobu zakryjte pokličkou.

3 Žloutky dejte do ohnivzdorné mísy a tu postavte na kastrol s vroucí vodou. Ručním šlehačem vyšlehejte žloutky do pěny a pomalu přilévejte 80 ml vývaru z lososa. Poté za stálého šlehání přilijte šampaňské či sekt. Nad vodní lázní šlehejte dalších 8 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

4 Růžičky romanesca nechte okapat a s filety lososa je rozdělte na předehřáté talíře. Dochuťte solí (ideálně vločkovou) a pepřem a každou porci přelijte našlehanou pěnou. Dozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč