Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlíkový guláš s klobásou

Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat jen na vyhrazených místech. Neradi bychom, abyste kvůli našemu receptu zapálili les.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 25 minut
PT20M
Příprava 0:20
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce oleje nebo sádla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 měkčí klobásy, nakrájené na kolečka
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 4 houby – lesní nebo velké žampiony (portobello), očištěné a nakrájené na plátky
    • 1 lžíce sladké mleté papriky
    • 4 brambory, nakrájené na kostky
    • sůl a pepř
    • 200 ml zakysané smetany
    • chléb k podávání

Příprava jídla

1 V kotlíku nad ohněm opékejte cibuli asi 5 minut do světle zlaté barvy. Přidejte klobásy a po 2 minutách česnek a houby. Míchejte ještě asi 3 minuty a pak vsypte papriku. Zamíchejte a zalijte litrem vody.

2 Přidejte brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké. Pokud je třeba, přilijte během vaření vodu, aby bylo vše potopené.

3 Nakonec vmíchejte smetanu a hned sejměte z ohně. Podávejte v ešusech, nabírejte lžící a přikusujte chleba.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na výlet

Menu na výlet

REKLAMA

Přidat komentář