
Vepřová pánvička s arašídy
Do téhle pánvičky můžete přidat prakticky jakoukoli zeleninu, kterou máte. Namísto arašídů můžete zkusit piniová semínka.
Vydání: 2010/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 7 minut
Opékání 7 minut
P
Ingredience
- 200 g širokých plochých rýžových nudlí
- 1 lžička sezamového oleje
- 70 g arašídů, nahrubo nasekaných
- 500 g vepřové panenky, na kousky
- 200 g zelených fazolek, podélně rozkrojených
- 300 g brokolice, rozdělené na růžičky
- 250 g nakrájeného čínského zelí
- 125 ml čerstvé chilli omáčky
- 1 velký svazek koriandru, otrhané lístky
Příprava jídla
1 Nudle dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, přetáhněte fólií a nechte stát 6–8 minut, do změknutí. Slijte a propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou, aby vychladly. Dejte stranou.
2 Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej na vysokém plameni. Vsypte arašídy a minutu dvě je opékejte, aby zezlátly. Vysypte je do misky a odložte. Vhoďte maso a opékejte 2–3 minuty dohněda. Přisypte fazolové lusky, brokolici a čínské zelí a míchejte 3–4 minuty, aby zelenina změkla. Přidejte nudle i omáčku a minutu prohřívejte. Posypte arašídy a koriandrem a hned podávejte.
2 Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej na vysokém plameni. Vsypte arašídy a minutu dvě je opékejte, aby zezlátly. Vysypte je do misky a odložte. Vhoďte maso a opékejte 2–3 minuty dohněda. Přisypte fazolové lusky, brokolici a čínské zelí a míchejte 3–4 minuty, aby zelenina změkla. Přidejte nudle i omáčku a minutu prohřívejte. Posypte arašídy a koriandrem a hned podávejte.
Přidat komentář