Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetty na grilu

Křupavé topinky doplňte třeba italskou obdobou hummusu a dalšími dobrotami ve středomořském stylu.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 200 g konzervovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • hrst petrželky, nasekané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bochník bílého italského chleba

    Na ozdobu

    • 50 g klobásy chorizo, nakrájené na plátky
    • 50 g sýra pecorino (mladého) nebo jiného aromatického sýra
    • 1 krabička sardelových řezů (38–50 g)
    • hrst zelených oliv
    • malá sklenice pečených paprik

Příprava jídla

1 V misce nahrubo rozmačkejte fazole s olivovým olejem, přidejte česnek, petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Krajíčky chleba zlehka opečte z obou stran na grilu.

2 Opečené chleby obložte. Některé můžete potřít fazolovou směsí a doplnit čímkoli z vyjmenovaných surovin; skvělé je třeba chorizo. Výborná je také kombinace okapaného kousku pečené papriky se sardelovým řezem a olivami nebo výrazným sýrem. Podávejte k aperitivu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na gril

Salát z paprik z grilu

24 receptů na dokonalou grilovačku

REKLAMA

Přidat komentář