Rukola umí být někdy pořádně ostrá. V těstovinách je proto výraznější než špenát.
Suroviny
ciabatta
3
plátky
bez kůrky
olej
sezamová semínka
3
PL
česnek
2
stroužky
rajče
3
ks
těstoviny
320
g
serpentini
rukola
100
g
olivy černé
80
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Rozmixujte nahrubo 3 plátky ciabatty bez kůrky a opékejte je dozlatova na 4 lžících oleje spolu se 3 lžícemi sezamových semínek. Dejte na papírovou utěrku okapat.
2
Zvlášť na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 stroužky česneku na plátky, pak přidejte 3 rajčata na kostky a po 2–3 minutách vmíchejte serpentini, 100 g rukoly, 80 g černých oliv, sůl a pepř. Na prudkém ohni párkrát prohoďte.
3
Smíchejte se strouhankou a podávejte.