Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Křupavá bageta

Popis receptu: 
Dokřupava opečené bagety se slaninkou, šunkou, sýrem.
Autor: Jiřina Dohnalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    8 baget, smetanito, červená paprika nakrájená na drobno, anglická slanina, kvalitní šunka (třeba od kosti), plátkový sýr (eidam, eidam uzený), plísňový sýr (třeba niva), kečup, houby (hříbky), kmín, sůl, bazalka.

Příprava jídla

Předehřejeme troubu na 200 až 250 stupňů. Na pánev dáme na drobno nakrájené houby, osolíme, přidáme kmín a osmahneme. Na jinou pánev natrháme na menší kousky slaninu a dozlatova, do křupava opečeme. Mezi tím rozkrájíme podélně bagety a rozložíme je na plech (2 plechy) vyložený pečícím papírem. Bagety na prvním plechu dáme do trouby zezlátnout. Pak plech vyndáme, bagety potřeme lehce smetanitem (dá jsem dala bez příchuti), nandáme vrstvy opečené slaniny, pokypeme na drobno nakrájenou paprikou, natrhaným eidamem, a houbami a dáme znovu do trouby zapéct. Po vyndání je můžem posypet ještě natrhanou bazalkou. Druhý plech baget také potřeme smetanitem, natrháme na ně šunku (nemusí být opečená), nadrobíme na ně plísňový sýr, posypeme zase nadrobno nakrájenou paprikou, lehce pokamepe kečupem a dáme taky zapéct. Bagety jíme nejlépe ještě teplé.
REKLAMA

Přidat komentář