Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládané okurky

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: na cca 4 ks 720ml sklenic
Doba přípravy: Více než hodinu
+ sterilace
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1,75 kg okurek nakládaček, vydrhnutých

    NA LÁK

    • 500 ml 8% octa + 60 g soli
    • 140 g krupicového cukru
    • 18 tablet sacharinu (nebo viz Něco navíc)

    DO KAŽDÉ 720ml SKLENICE

    • 2 kolečka mrkve
    • 1 kolečko cibule + 1 kolečko křenu
    • 1 bobkový list + 4 zrnka pepře
    • 4 zrnka nového koření
    • půl lžičky hořčičných semínek
    • kousek kopru

Příprava jídla

1 Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!). Okurky nandejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

Něco navíc

  • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
  • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Chow-chow

Okurková salsa

Šunkové hrnečky

Zavařování: houby a zelenina nakyselo

REKLAMA

Přidat komentář