Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládané okurky

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: na cca 4 ks 720ml sklenic
Doba přípravy: Více než hodinu
+ sterilace
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1,75 kg okurek nakládaček, vydrhnutých

    NA LÁK

    • 500 ml 8% octa + 60 g soli
    • 140 g krupicového cukru
    • 18 tablet sacharinu (nebo viz Něco navíc)

    DO KAŽDÉ 720ml SKLENICE

    • 2 kolečka mrkve
    • 1 kolečko cibule + 1 kolečko křenu
    • 1 bobkový list + 4 zrnka pepře
    • 4 zrnka nového koření
    • půl lžičky hořčičných semínek
    • kousek kopru

Příprava jídla

1 Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!). Okurky nandejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

Něco navíc

  • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
  • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Chow-chow

Okurková salsa

Šunkové hrnečky

Zavařování: houby a zelenina nakyselo

REKLAMA

Přidat komentář