Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Korpus
vejce 5 ks
velikost L
třtinový cukr 200 g
jemný, na pečení
vanilkový cukr 1 ks
citronová štáva 1 ks
mrkev 500 g
nastrouhaná
vlašské ořechy 150 g
mleté
Tvarohový krém
máslo 150 g
cukr 100 g
vanilkový cukr 1 ks
tvaroh měkký 750 g
smetana ke šlehání 1 ks
33%
mandle 100 g
mleté, lze nahradit jinými ořechy
kokos 150 g
mletý
slunečnicový olej 300 ml
200
celozrnná
20 g
soda jedlá
sůl 1
Celá vejce ušleháme s oběma cukry, vmícháme citronovou kůru i šťávu, postupně všechny další ingredience – mrkev, ořechy, kokos, olej, mouku smíchanou s jedlou sodou a sůl. Dobře promícháme a vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, pečeme při 165–170 °C asi 50 minut. Jakmile se těsto odlepuje od formy a nelepí se zapíchnutá špejle, je upečeno. Tvarohový krém změklé máslo ušleháme s oběma cukry, vmícháme tvaroh (je-li příliš vodnatý, přes plátýnko vymačkáme) a na závěr dotuha ušlehanou šlehačku. Dort rozkrojíme podélně napůl. Větší část krému namažeme na rozkrojený korpus, zbytek si necháme na pomazání vrchní části i stran dortu. Zdobíme nasucho opraženými sekanými mandlemi nebo mletými oříšky.

Obchod Apetit