Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinovaní šneci

Pokud se šneky teprve začínáte, v této úpravě jim přijdete na chuť.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Gratinování: 5 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 200 g předvařených šneků, mražené nebo v konzervě + 28 šnečích ulit (obojí v Cipě, Makru, Fruits de France)
    • 250 ml bílého vína (např. Muškátu)
    • 2 podlouhlé šalotky, nakrájené
    • 3 větší stroužky česneku, pokrájené
    • 2 snítky tymiánu
    • sůl a mletý zelený pepř
    • 2 housky, na plátky, s okrájenou kůrkou
    • mléko na namočení pečiva (asi 200 ml)
    • 2–3 žloutky + 1 lžíce změklého másla
    • 150 g bylinkového másla (viz Něco navíc)
    • trochu strouhanky z toustového chleba
    • asi 500 g hrubozrnné soli

Příprava jídla

1 Šnečí maso opláchněte, vložte do kastrolu a zalijte vínem. Přidejte šalotku, česnek, tymián a vařte půl hodiny, potom slijte.

2 Stáhněte z ohně a osolte. Pečivo zalijte mlékem. Žloutky vyšlehejte se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky a všechnu zeleninu, se kterou se vařili, nasekejte na kousky nebo nahrubo rozmixujte. Pečivo důkladně vymačkejte a spojte s nasekanou šnečí směsí. Vmíchejte žloutky a dolaďte solí a pepřem.

3 Ulity opláchněte a osušte. Naplňte je kousek pod okraj a usaďte je na plech s vrstvou soli. Každou ulitu doplňte kouskem bylinkového másla a zlehka posypte strouhankou.

4 Zapečte 5 minut pod rozpáleným grilem. Pokud použijete horní gril v troubě, nechte ji pootevřenou. Podávejte na tácku či talířku na soli nebo ve šnečím příboru, počítejte zhruba s 5 –7 ulitami na porci.

NĚCO NAVÍC
  • Tácek či talíř na šneky má šest důlků. Šneci se drží speciálními kleštičkami a maso se nabírá malou dvouzubou vidličkou.
  • Na bylinkové máslo vyšlehejte 125 g změklého másla s následujícími najemno nasekanými přísadami: hrstí hladkolisté petrželky, snítkou tymiánu, stroužkem česneku, malou šalotkou, lžičkou kaparů, sardelkou nebo trochou sardelové pasty, citronovou šťávou a kůrou. Máslo zabalte do fólie, utvořte váleček a zabalte do alobalu. Nechte ztuhnout v lednici.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní štědrovečerní menu

REKLAMA

Přidat komentář