Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šalotková polévka se špenátovým pestem

Každý ze strávníků si vmíchá špenátové pesto podle své chuti.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 2–3 lžíce másla
    • 10 velkých protáhlých šalotek (nebo 20 malých kulatých), oloupaných a nakrájených nadrobno
    • 3 celé oloupané stroužky česneku
    • 3 snítky tymiánu nebo špetka sušeného
    • 2 bobkové listy
    • 2 brambory, nakrájené na kostičky
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    NA ŠPENÁTOVE PESTO
    • 1 lžíce másla
    • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno + další při dokončení
    • 200 g mražených špenátových listů (například Bonduelle)

Příprava jídla

1 Na másle zvolna opékejte šalotku a česnek asi 5 minut dorůžova. Přidejte tymián, bobkový list, brambory, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat ještě 20 minut.

2 Přidejte smetanu, znovu přiveďte k varu a vypněte. Vyhoďte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. (Můžete ji ještě protřít hustým sítem.) Osolte a opepřete.

3 Na špenátové pesto opékejte velmi pomalu na másle nasekaný česnek, minuta stačí. Přidejte chilli, špenát, smetanu, osolte, přiklopte a duste asi 5 minut, až špenát povolí. Vypněte, vmíchejte parmazán, půlku drceného stroužku česneku a rozmixujte.

4 Při podávání polévku ozdobte lžící špenátového krému. Zbytek pesta servírujte vedle, aby si každý mohl ještě sám přidat.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slavnostní vegetariánské menu

Slavnostní vegetariánské menu

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

Kotletky se šalotkami

Kotletky se šalotkami a hruškami

Placák se šalotkami a kozím sýrem

Těstoviny s šalotkami, řepou a květákem

Základní vinná omáčka se šalotkami

REKLAMA

Přidat komentář