Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jistebnické šneky

Kromě silvestra tyhle lahodné syté slané sušenky oceníte také na pikniku.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: na cca 20 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 300 g polohrubé mouky
    • 100 ml mléka
    • 125 g másla
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička soli + 1 lžička krupicového cukru
    • vejce na potření
    • jádra vlašských ořechů na ozdobu

    NA NÁPLŇ

    • 125 g změklého másla
    • 200 g strouhané nivy
    • mletá sladká paprika, drcený kmín

Příprava jídla

1 Suroviny na těsto až po lžičku cukru zpracujte a z těsta vyválejte dva tenké pláty. Smíchejte suroviny na náplň, potřete jimi vyválené pláty, ty pak smotejte natěsno jako roládu a uložte minimálně na dvě hodiny do chladničky. Pak z rolád nakrájejte asi centimetr silná kolečka, poskládejte je s dostatečným odstupem na plechy vyložené pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a doprostřed každého kolečka položte půlku vlašského ořechu. Pečte v troubě zahřáté na 170–200 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám niva (můžete použít i jiný sýr s modrou plísní) připadala moc suchá, zakapejte ji smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář