Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Empanada

Empanadas se v různých podobách a velikostech pečou ve Španělsku i v Latinské Americe. Tahle je super teplá i zastudena.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT50M
Pečení 0:50
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 450 g hladké či polohrubé mouky + navíc
    • 1/2 lžičky soli
    • 225 g másla (nebo směsi másla a sádla), nakrájeného na kostičky + 2 lžíce navíc
    • 2 vejce + 2 lžíce červeného vinného octa

    NA NÁPLŇ

    • 350 g vepřové panenky, na tenké plátky
    • 1/2 lžičky mleté (uzené) papriky
    • 6 stroužků česneku, nasekaných
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 velká červená paprika, nakrájená
    • 3 cibule, nasekané
    • 3 rajčata, oloupaná, zbavená semen
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a pepř
    • 1 delší červená chilli paprička, na kolečka
    • 2 vejce uvařená natvrdo, na kolečka

Příprava jídla

1 Z mouky, soli a tuku vypracujte dvěma příborovými noži v míse drobenku. Přidejte 1 vejce a ocet a pak postupně asi 2 lžíce studené vody, aby vzniklo nelepivé těsto. Propracujte rychle dohladka, udělejte kouli, zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit.

2 Nakrájené maso posypte mletou paprikou, smíchejte se lžící česneku, oreganem, solí a pepřem a nechte půl hodiny odležet. V pánvi zahřejte olivový olej a velmi zprudka na něm opečte maso, zhnědlé plátky přitom vyndavejte. Ve stejné pánvi pak opečte papriky, cibuli i později přidaný zbylý česnek  doměkka. Přisypte rajčata, petrželku, sůl a pepř. Zahřívejte, aby se zredukovala šťáva a omáčka pořádně zhoustla.

3 Z těsta vyválejte na pomoučněné ploše dvě centimetr silné placky. Jednou vyložte otvírací formu o průměru cca 25 cm. Na dno natřete polovinu omáčky, přidejte maso, vrstvu chilli a navrch dejte kolečka vajec. Navrch naneste zbylou omáčku. Přiklopte druhou plackou, utěsněte okraje, přebývající těsto odkrojte. Uprostřed ,pokličky‘ vykrojte otvor, aby mohla unikat pára. Pečte při 175 °C 30 minut, pak potřete vejcem a 15–20 minut dopékejte, aby empanada zezlátla a byla křupavá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cornish pasty

Kapsy dvou náplní

REKLAMA

Přidat komentář