Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené chorizo s bramborami

Tahle lahůdka vznikla vlastně náhodou – zbyla mi kaše z předchozího dne a v lednici jsem měla chorizo s olivami dovezenými ze Španělska.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu
PT25M
Vaření 0:25
Středomořská

Ingredience

    • 200 g + 500 g brambor varného typu C
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4–5 lžic + 100 ml mléka
    • 1 lžíce másla
    • 100 ml olivového oleje + na vymazání
    • čerstvý tymián
    • 100 g černých oliv pez pecky
    • 200 g měkčí klobásy chorizo
    • 1 velká cibule, na plátky

Příprava jídla

1 Na kaši uvařte v osolené vodě 200 g brambor. Až změknou, rozšťouchejte je spolu se 4–5 lžícemi mléka, máslem a solí. Pak přimíchejte olej a mléko tak, aby vznikla hodně tekutá kaše (podle potřeby přilijte více tekutiny), a přidejte otrhaný tymián. Zbytek brambor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2 Menší pekáček vymažte olejem a střídavě do něj klaďte plátky brambor, chorizo, cibuli a olivy. Vše pak zalijte tekutou kaší a dejte asi na 40 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Olivy k snídani

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Bramborový krém s vůní lanýžů

Maková panenka s olivovou salsou

Sladký koláč s olivami

Zmrzlina z olivového oleje

REKLAMA

Přidat komentář