Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Briošky s italským (vlašským) salátem

Jednoduché pečivo + oblíbený salát v původním znění = boule za ušima.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 700 g hladké mouky
    • něco přes 250 ml mléka
    • 100 g zchladlého rozpuštěného másla
    • 60 g cukru
    • 6 žloutků + 1 na pomazání
    • 50 g čerstvého droždí
    • sůl

    NA SALÁT

    • 250 g šunky nebo šunkového salámu
    • 2 větší jablka
    • 300 g vařených brambor
    • 10 nakládaných okurek
    • 1 menší cibule, nadrobno nakrájená
    • 400 g majonézy
    • vinný ocet
    • sůl, bílý pepř, worcesterská omáčka

Příprava jídla

1 Z droždí, trochy mléka a lžičky cukru a mouky připravte kvásek.

2 Až vzejde, spojte ho se zbývajícími surovinami na briošky a vypracujte těsto. Nechte ho asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3 Z těsta odkrajujte kousky o hmotnosti 30 g, propracujte a vytvořte z nich malé bochánky. Ty položte na vymazaný plech, nechte ještě chvíli kynout a pak je potřete rozkvedlaným žloutkem. Nožem na nich udělejte křížek a pečte 10 až 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

4 Suroviny na salát nakrájejte na stejně velké nudličky. Okurky oloupejte a vymačkejte z nich šťávu, až pak je nakrájejte. Vše dobře promíchejte, ochuťte a naložte na překrojené briošky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mousse a l’orange (čti mus al oránž)

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Briošky jsou skvělé, jen jsem dělala cca 20 gramové kousky. Také pečení při 180° trvalo trochu déle, cca 20.minut. Ale výsledek je opravdu super!

Přidat komentář