
Salát s avokádem a opékanou kukuřicí
Avokádová zálivka povýší zdánlivě obyčejný jarní salát na delikátní záležitost.
Vydání: 2011/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3/4 zralého avokáda, oloupaného, na plátky
- 1 lžička čerstvé limetkové šťávy
- 2 kukuřičné klasy (klidně mražené)
- 2 různé hlávky salátu (my jsme použili dubáček a lollo biondo)
- 1 svazek ředkviček, na tenké dílky
- hrubá mořská sůl
- 1/4 zralého avokáda, oloupaná
- 60 ml jogurtové majonézy
- 1 najemno nasekaná jarní cibulka
- špetka soli
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžíce nasekané čerstvé hladkolisté petrželky
- 1/2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
- 1/2 lžičky nasekaného čerstvého estragonu
- 1 sardelové filátko, najemno nasekané (nemusí být)
- 1 drobný stroužek česneku, utřený
- 2 lžičky bílého vinného octa
- 2 kapky tabasca
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Prvních deset přísad na zálivku umixujte tak, aby zůstaly drobné zelené tečky. Za stálého mixování přilijte lžíci vody, ocet a tabasco. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky, smíchejte s limetovou šťávou, zakryjte a dejte do chladu.
2 Kukuřici opečte na pánvi, nejlépe grilovací. Saláty očistěte podle potřeby a natrhejte listy. Smíchejte s připraveným avokádem a ředkvičkami. Podávejte se zálivkou a s kukuřicí nakrájenou na kola a posypanou hrubou solí.
TIPY & TRIKY
- Pokud si chcete přinést salát do práce, do školy nebo na piknik, zabalte na cestu zvlášť salát, kukuřici (nebo krutony a podobně) a zálivku. Jen tak zůstane v dobré kondici.
- Avokádová zálivka je úžasná k salátu ze šťavnatých rajčat. Ale počkejte na léto, až přijde jejich čas.
Přidat komentář