Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

Efektní jarní večeře

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 25 g másla + na vymazání
    • 1/2 malé červené cibule, na tenké plátky
    • 150 g baby špenátu
    • 4 vejce
    • 180 ml (neslazeného!) kondenzovaného mléka
    • 1 svazek kopru, nasekaný
    • 1 balení listového těsta (250 g)
    • 40 g strouhanky
    • 200 g uzené ryby bez kostí a kůže
    • 60 g strouhaného čedaru, ementálu nebo gruyèru
    • směs salátových listů k podávání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dvě zapékací misky (každou o objemu cca 400 ml) důkladně vymažte máslem. Na 25 g másla opečte cibuli doměkka; stačí dvě až tři minuty. Přisypte špenát a minutu míchejte, aby zavadl. Přendejte do misky a nechte vychladnout. V jiné nádobě prošlehejte tři vejce, kondenzované mléko a kopr. Osolte a opepřete.

2 Plát těsta vyválejte dotenka na čtverec a rozkrojte na čtvrtiny. Vždy dva a dva kousky položte přes sebe, aby vznikly dvě hvězdy. Vtiskněte je do formiček.

3 Košíčky vysypte strouhankou a rozdělte do nich cibuli se špenátem. Pokryjte rybou a posypte sýrem. Zalijte vaječnou směsí. Okraje těsta přihrňte směrem do středu, aby částečně zakryly náplň, a potřete je rozšlehaným posledním vejcem. Dejte na plech a vsaďte do trouby. Pečte zhruba 45 minut, aby těsto zezlátlo a náplň ztuhla. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vyklopte, nakrájejte a jezte se salátem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte v dosahu obchod s řeckými delikatesami nebo arabskými potravinami, kupte si těsto filo nebo yufka. Naskládejte na sebe víc vrstev těsta a promazávejte je máslem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlé nakládané ředkvičky

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

Krémový dip se špenátem a parmazánem

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

REKLAMA

Přidat komentář