
Pěna z bílé čokolády s třešněmi
Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.
Vydání: 2011/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g vypeckovaných třešní (čerstvé, mražené, kompotované či kandované)
- 200 g kvalitní bílé čokolády, rozpuštěné
- 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
- 200 ml smetany ke šlehání, ušlehané
- 20 g krupicového cukru
Příprava jídla
1 Třešně krátce povařte s 10 g cukru.
2 Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Na závěr pomalu přimíchejte tuhý sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.
3 Třešňovou směs nalijte do poháru a na ni cukrářským sáčkem naneste čokoládovou pěnu; můžete ji ještě rozdělit dalším patrem třešní. Třešničku také stylově umístěte na úplnou špičku poháru.
Přidat komentář