Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Pohár

Ingredience

    • 200 g vypeckovaných třešní (čerstvé, mražené, kompotované či kandované)
    • 200 g kvalitní bílé čokolády, rozpuštěné
    • 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 200 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • 20 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Třešně krátce povařte s 10 g cukru.

2 Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Na závěr pomalu přimíchejte tuhý sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.

3 Třešňovou směs nalijte do poháru a na ni cukrářským sáčkem naneste čokoládovou pěnu; můžete ji ještě rozdělit dalším patrem třešní. Třešničku také stylově umístěte na úplnou špičku poháru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Třešně nasladko i naslano

14x šťavnaté třešně

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář