Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosová panna cotta s kiwi želé

Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Pohár

Ingredience

    • 4 kiwi, oloupaná a nakrájená na kostky
    • 4 plátky želatiny
    • 300 ml kokosového mléka
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 60 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Polovinu kiwi rozmixujte s 20 g cukru. Přidejte dva plátky nabobtnalé želatiny, za stálého míchání krátce zahřívejte, až se želatina rozpustí. Zbylé kiwi vložte do sklenice, zalijte ještě teplým želé a nechte v lednici trochu zatuhnout.

2 Na panna cottu v hrnci smíchejte smetanu s cukrem a kokosovým mlékem, zahřejte na zhruba 60 °C a při této teplotě asi 2 minuty míchejte. Přidejte zbylé dva plátky želatiny a promíchejte, aby se želatina rozpustila. Ještě teplou směs nalijte do pohárů na ztuhlé kiwi želé a vraťte do lednice. Nechte asi hodinu tuhnout a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Želé trifle

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

REKLAMA

Přidat komentář