Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 536 g
Sacharidy 140 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.

Suroviny

kiwi 4 ks
oloupaná a na kostky
želatina 4 plátky

Postup

1

Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Polovinu kiwi rozmixujte s 20 g cukru. Přidejte dva plátky nabobtnalé želatiny, za stálého míchání krátce zahřívejte, až se želatina rozpustí. Zbylé kiwi vložte do sklenice, zalijte ještě teplým želé a nechte v lednici trochu zatuhnout.

2

Na panna cottu v hrnci smíchejte smetanu s cukrem a kokosovým mlékem, zahřejte na zhruba 60 °C a při této teplotě asi 2 minuty míchejte. Přidejte zbylé dva plátky želatiny a promíchejte, aby se želatina rozpustila. Ještě teplou směs nalijte do pohárů na ztuhlé kiwi želé a vraťte do lednice. Nechte asi hodinu tuhnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč