Superrychlý předkrm z grilu.
Suroviny
krevety
16
ks
čerstvé, velké
česnek
2
stroužky
petrželka
hrst
hladkolistá
citronová šťáva
½
ks
z půlky citronu
olivový olej
1
PL
sůl mořská
slanina
8
plátky
sušená slanina
Na omáčku salmorejo
rajče
200
g
masitá, oválná
česnek
1
stroužek
drcený
bageta
50
g
bez kůrky, asi 2 dny staré
olivový olej
2
PL
Postup
1
Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a sametová.
2
Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po čtyřech na špejle.
3
Grilujte krevety a vedle slaninu 2–3 minuty po každé straně nebo dozlatova.
4
Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů)