Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Superrychlý předkrm z grilu

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT5M
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 16 čerstvých velkých krevet
    • 2 stroužky česneku
    • hrst hladkolisté petrželky
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl
    • 8 plátků sušené slaniny

    NA OMÁČKU SALMOREJO

    • 200 g zralých oválných masitých rajčat
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 50 g bagety bez kůrky (asi 2 dny staré)
    • 2 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a sametová.

2 Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po čtyřech na špejle.

3 Grilujte krevety a vedle slaninu 2–3 minuty po každé straně nebo dozlatova.

4 Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněná vepřová kotleta

Plněný páreček

10 receptů na gril

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář