Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dip se špenátem a rozinkami

Íránský dip borani-ye esfenaj je skvělý i se zeleninou a pitou jako předkrm.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ namáčení
PT8M
Vaření 0:08

Ingredience

    • 2 zarovnané lžíce rozinek
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 velké šalotky
    • 1/4 lžičky kurkumy
    • 250 g omytých špenátových listů
    • 1 malý drcený stroužek česneku
    • 200 g hustého jogurtu (smetanový nebo řecký)
    • 1 lžička citronové šťávy
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

1 Zalijte 2 zarovnané lžíce rozinek horkou vodou a nechte 15 minut stát. Pak sceďte.

2 Na 1 lžíci panenského olivového oleje opékejte 2 velké šalotky, nasekané nadrobno, až zesklovatí. Přidejte 1/4 lžičky kurkumy, okapané rozinky a míchejte další 2 minuty. Nechte úplně vychladnout.

3 250 g omytých špenátových listů ponořte na 20 sekund do vroucí osolené vody. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak ze špenátu vymačkejte na sítu co nejvíce tekutiny a nasekejte ho. Smíchejte s 1 malým drceným stroužkem česneku, 200 g hustého jogurtu (smetanový, vykapaný přes plátno, nebo řecký), 1 lžičkou citronové šťávy, polovinou šalotkové směsi, solí a pepřem. Podávejte v misce ozdobené zbylou šalotkovou směsí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10 receptů na gril

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář