
Kuřecí špízy ze stehenních řízků
Stehenní řízky jsou na grilování vhodnější než maso z prsou.
Vydání: 2011/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 vykostěná kuřecí stehna
- 6 lžic sladké chilli omáčky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička koření pěti vůní
- hrst koriandrových lístků na ozdobení
- 1 šalotka, jemně nasekaná, na posypání
- 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná a zbavená semen
- 4 lžíce arašídového másla
- 4 lžíce kokosového mléka
- kousek zázvoru, jemně nastrouhaného
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1–2 lžíce sójové omáčky
NA DIP
Příprava jídla
1 Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou, můžete ho i podélně rozpůlit. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat. Mezitím namočte dřevěné špejle a rozpalte gril.
2 Kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky ve tvaru S a ze špízu nevisely ani menší kousky.
3 Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, až je maso propečené, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.
Přidat komentář