Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Stehenní řízky jsou na grilování vhodnější než maso z prsou.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT12M

Ingredience

    • 4 vykostěná kuřecí stehna
    • 6 lžic sladké chilli omáčky
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžičky rybí omáčky
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžička koření pěti vůní
    • hrst koriandrových lístků na ozdobení
    • 1 šalotka, jemně nasekaná, na posypání

    NA DIP

    • 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná a zbavená semen
    • 4 lžíce arašídového másla
    • 4 lžíce kokosového mléka
    • kousek zázvoru, jemně nastrouhaného
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1–2 lžíce sójové omáčky

Příprava jídla

1 Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou, můžete ho i podélně rozpůlit. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat. Mezitím namočte dřevěné špejle a rozpalte gril.

2 Kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky ve tvaru S a ze špízu nevisely ani menší kousky.

3 Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, až je maso propečené, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10 receptů na gril

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

4x kuřecí špízy

REKLAMA

Přidat komentář