Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené brambory s lososem

Pouze pět hlavních ingrediencí. Lososa můžete nahradit tuňákem.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 650 g nových brambor,  neloupaných, pečlivě omytých a podélně nakrájených 
    • sůl na vaření brambor
    • 100 g mraženého hrášku
    • 200 g konzervovaného lososa ve vlastní šťávě
    • sůl a pepř na dochucení
    • 200 ml zakysané smetany
    • 100 g zralého sýra typu čedar, hrubě nastrouhaného
    • 1 lžíci oleje na vymaštění misky

Příprava jídla

1. brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek. 

2. sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.

3. lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete.

4. lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.

Kouzelná přísada:
I když dnes běžně a poměrně levně seženete čerstvého lososa, vyplatí se mít ve spíži i konzervovaného. Losos má jemnou a nezaměnitelnou chuť a navíc vítězí snad na všech trasách, které vedou k cíli s názvem zdravé jídlo. Konzervovaný růžový losos značky John West, 213 g okolo 60 Kč, prodává například Delvita, Carrefour a Globus.

 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Fakt skvělý, jednoduchý a přítel byl moc spokojený :-)))
Obrazek uzivatele
Konzervovaného lososa ve vlastní šťávě zn. John West nedoporučuji. Konzerva obsahuje hodně kůže a i dost kostí, které jsou většinou rozdrcené na malé kousky. Pokud máte silné nervy, nebo vám nevadí sem tam kost a kůže, není co dodat. Já osobně jsem vydržela preparovat jen do půl konzervy, zbytek letěl do koše :(

Přidat komentář