Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta z Pohorje

Piškotová omeleta (pohorska omleta) s brusinkami, specialita ze slovinského kraje Pohorje, si vás okamžitě získá.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6 omelet
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Pečení 0:12
Středoevropská

Ingredience

    • 9 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1,5 sáčku vanilkového cukru
    • 9 lžic hladké mouky
    • špetka kůry z biocitronu

    NA NÁPLŇ

    • 250 g nakládaných brusinek
    • 250 ml smetany ke šlehání (nebo víc, podle toho, jak ji máte rádi), ušlehané
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Žloutky utřete (ušlehejte) s oběma cukry do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh a spolu s moukou a citronovou kůrou jej zlehka spojte se žloutkovou pěnou.

2 Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Utvořte vždy kus od sebe šest stejných koleček – budoucí omelety (pokud máte formy o průměru okolo 12 cm, použijte je). Pečte ve vyhřáté troubě do žlutozlaté barvy zhruba 10–12 minut. Ještě teplé (!) piškotové placky přehněte a nechte vychladnout. Před podáváním je naplňte brusinkami, trochou ušlehané smetany, navrchu ozdobte další šlehačkou a vše poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štěpánské menu s dvojí pečení

Cibulová polévka se sýrovým toustem

Pečené hovězí & vepřové maso

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Přidat komentář