Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí quesadillas s brusinkami

Delikátní brusinkovou omáčku doporučujeme připravovat rovnou z dvojnásobné dávky – zmizí totiž raz dva!

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Sendvič Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce oleje nebo másla
    • 4 pšeničné tortilly
    • 230 g pečeného krůtího masa, na kousky
    • 1 paprička jalapeño, nakrájená bez semen
    • 2 jarní cibulky s natí, nasekané
    • hrst listů koriandru, nasekaných
    • 150–200 g čedaru, nastrouhaného


    NA OMÁČKU

    • 125 g čerstvých amerických brusinek
    • 60 ml pomerančového džusu
    • 50 g krupicového cukru nebo třtinového
    • 1/2 lžičky limetové šťávy
    • 1 lžíce tequily

Příprava jídla

Začněte přípravou omáčky: do kastrůlku dejte brusinky, přilijte džus a přisypte cukr a pomalu vařte, dokud brusinky nepopraskají. Pak přilijte limetovou šťávu a tequilu, promíchejte a omáčku stáhněte z ohně.


Pánev rozpalte a rozehřejte v ní kousek másla nebo olej. Vložte jednu tortillu, horní stranu potřete trochou tuku a prohřejte ji skrz naskrz. Vyjměte a stejně opečte druhou tortillu. Tu nechte v pánvi, poklaďte ji polovinou masa, přidejte 1–2 lžíce brusinkové omáčky, posypte polovinou dávky jalapeño, koriandru a sýru. Přiklopte první tortillou, chvíli opékejte a pak pomocí talíře tortillu překlopte a opečte ji i z druhé strany, dokud se sýr neroztaví. Uchovejte ji v teple a stejně upečte i druhou tortillu ze zbylých surovin.


3 Placky rozkrájejte a podávejte se zbylou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami

Brusinkový koláč s drobenkou

Brusinky v cukru

Kroupový pilaf s brusinkami

Brusinkový punč

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Vitamin C a hravé způsoby, jak jej získat ze stravy

Přidat komentář