Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT16M
Pečení 0:16
Z plechu Italská

Ingredience

    • 400 g konzerva sekaných rajčat
    • 180 g sušených rajčat v oleji
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 stroužek česneku
    • 1 středně velká chilli paprička, zbavená semínek
    • sůl
    • 4 filety z tresky (mohou být i mražené a lehce povolené)
    • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.

Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.

Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

  • Pokrm si můžete připravit ráno a uvařit ho večer. Pak vám příprava zabere slabých 5 minut.
  • Tresku lze nahradit i jinou bělomasou rybou, jako je halibut nebo mořský ďas. Nemáte-li rádi ryby, můžete stejným způsobem připravit i kuřecí či vepřové plátky masa.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

Dort z limoncella a ricotty

REKLAMA

Přidat komentář