Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dezert s ovocnou pěnou

Malá lekce molekulární kuchyně. Dezert lehký jako pírko připravíte v lahvi na šlehačku.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení:
P
Pohár

Ingredience

    • 600 g zakysané smetany oslazené moučkovým cukrem podle chuti
    • 250 g meruňkového nebo malinového džemu

    NA PĚNU
    • 200 g čerstvého zrálého manga, jahod nebo jiného oblíbeného ovoce
    • 100 ml neperlivé minerálky
    • 2–3 plátky želatiny (my použili Dr. Oetker, na tekutou pěnu stačí 2 plátky, na bezé použijte 3 plátky)
    • ovocný sirup na doslazení

Příprava jídla

1 Do pohárových skleniček nebo misek rozdělte na dno vrstvu džemu, na ni vrstvu oslazené zakysané smetany. Nechte v lednici.

2 Želatinu namočte do studené vody. Ovoce rozmixujte na kaši a propasírujte přes jemné sítko. Přilijte minerálku. Čtvrtinu směsi na plotně ohřejte a nechte v ní rozpustit namočenou želatinu – nesmí se vařit! Sejměte z ohně, přidejte zbytek pyré a oslaďte podle chuti. Pokud je tekutina horká, nechte ji trochu vychladnout. Směs nalijte do šlehačkové lahve a našroubujte bombičku. Lahví třeste půl minuty, pak ji ponořte do ledové vody (na 15–30 minut) nebo ji nechte chladit hodinu v lednici. Po hodině chlazení získáte tekutou pěnu. Nastříkejte na povrch pohárů, ozdobte lístkem meduňky a hned servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár Černý les

Pohár s jablky & mascarpone

Pohár s lesním ovocem a mascarpone

Poháry s fíky a ricottou

Třaslavý pohár After Eight

Vrstvený malinový pohár

REKLAMA

Přidat komentář