Teplý dezert s mandlemi

Teplý dezert s mandlemi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 255 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 25 g
Tuky 11 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny na tuhle dobrotu máte nejspíš dávno doma!

Suroviny

meruňky 100 g
sušené, rozpůlené
jablečná šťáva 4 PL
se 4 lžícemi vody
perníkové koření 1 ČL
jogurt bílý 6 PL
nebo žervé
mandle 1 PL
oloupané, opražené, rozpůlené
med 1 ČL

1Meruňky dejte do kastrůlku a pět minut je prohřívejte v moštu s vodou a perníkovým kořením, aby pěkně zvláčněly.

2Rozdělte je do dvou skleněných misek, přelijte jogurtem nebo žervé, posypte dokřupava opraženými mandlemi a zakápněte tekutým medem.

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit