
Balkánská polévka se zeleninou
Polévková obměna oblíbeného salátu
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 750 ml vývaru
- 4 listy ledového salátu
- 8 ředkviček
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- balkánský sýr, podle chuti
Příprava jídla
1 V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte 2 minuty 1 cibuli, nadrobno , stroužek česneku, prolisovaný, a 1 chilli papričku, bez semínek, pokrájenou. Zalijte 750 ml vývaru a vařte 5 minut. Pokrájejte 4 listy ledového salátu, 8 ředkviček na nudličky, 1 červenou papriku a 2 rajčata na kostičky a rozdělte je do misek. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte se strouhaným balkánským sýrem.
Přidat komentář