Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné kuře s fazolkami

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Kuře Asijská

Ingredience

    • 5 šalotek nebo mladých cibulek zbavených zelené části, oloupaných a nakrájených na kolečka
    • 1 stéblo citronové trávy, jen světlá část, nakrájená na tenké plátky
    • 2 dlouhé zelené chilli papričky, bez semen, nakrájené na tenké plátky
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • hrstka makadamových, kešú či para ořechů
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • 1 lžička vločkové mořské soli
    • 3–4 kuřecí prsní řízky, na 2cm kousky
    • 400 g zelených fazolových lusků
    • 4 tenké plátky biolimetky
    • 8 snítek bazalky s drobnými lístky
    • jasmínová rýže a limeta k podávání

Příprava jídla

1 Šalotku, citronovou trávu, chilli papričky, česnek, ořechy, kurkumu a sůl zpracujte v robotu na pastu. Přesuňte ji do misky a obalte v ní maso. Misku přiklopte či přetáhněte fólií a dejte na 30 minut odpočívat do ledničky.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 velké kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně fazolové lusky (bez okrájených konců), maso, limetu a polovinu bazalky. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Postavte je na plech a pečte 20 minut, aby se maso propeklo. Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte zbylou bazalkou. Podávejte s jasmínovou rýží a skrojkem limety

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Zeleninové balíčky

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Jak na to: balení papiloty

Jak na to: balení papiloty

REKLAMA

Přidat komentář