Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného masa.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
129 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 400 g vařeného uzeného masa (libový bůček, krkovice nebo plec)
    • 1 lžíce sádla
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 750 g oloupaných brambor uvařených ve slupce (varný typ C), vychladlých
    • 250 g hrubé mouky
    • 100 g dětské krupičky
    • 1 velké vejce (nebo 2 malá)
    • sůl
    • dušené kysané zelí a osmažená cibule k podávání
     

Příprava jídla

1 Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout.

2 Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál. Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto. (Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.) Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky (plátky) a ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky. Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.

3 Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

  • Velmi kvalitní uzené koupíte v řetězci Globus a v řeznictví František Kšána a syn v Praze 6 v Patočkově ulici.
  • Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Pečený bramborák se zelím a uzeným

Povidlová omáčka k uzenému

Uzené s hrachovou kaší

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář