Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Jen krátké opečení kapustě prospěje. Zjemní se její chuť a struktura, přitom ale zůstane zelená a křupavá.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 6 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 čekankové puky, nakrájené podélně na silné plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 250 g listů mladé kapusty, pokrájené
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1 granátové jablko, vyloupaná jadérka a zachycená šťáva (video krok za krokem)
    • hrst estragonových lístků
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 400 g burraty nebo dobré mozzarelly (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.

2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Burrata je italský čerstvý pařený sýr podobný mozzarelle, oproti ní má ale krémový střed. Koupíte ho v prodejnách s italskými lahůdkami. Pokud budete kupovat mozzarellu, poohlédněte se po nějaké kvalitní buvolí, nejlépe v obchodě s italskými potravinami – zkuste třeba La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Wine Food Market (www.winemarket.cz).

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

VIDEO: Jak na granátové jablko

VIDEO: Jak na granátové jablko

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Granátové jablko

REKLAMA

Přidat komentář