
Skořicoví sněhuláci
Pobaví děti i dospělé
Vydání: 2012/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
Pečení: 15 minut
P
Ingredience
- 125 g změklého másla
- 175 g třtinového cukru
- 115 g zlatého sirupu
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 320 g hladké mouky
- špetka mleté skořice
- 1/4 lžičky jedlé sody
- bílá a tmavá čokoládová poleva, červený marcipán a strouhaný kokos na ozdobení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, cukr a sirup prošlehejte do světlé pěny. Přidejte vejce a vanilkový extrakt, promixujte, přisypte mouku prosátou se sodou a skořicí a vypracujte těsto. Nechte aspoň půl hodiny odležet.
2 Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech. Kuličky lehce zploštěte a ve středu udělejte díru (nebojte se těstem projet buď tenkou rukojetí vařečky, nebo tužkou až na plech). Pečte zhruba 15 minut.
3 Základ na sněhuláky nechte vychladnout a pak jej polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte kokosem. Z marcipánu vymodelujte nosy a vtiskněte je do díry uprostřed. Z rozpuštěné tmavé čokolády udělejte oči a pusu.
2 Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech. Kuličky lehce zploštěte a ve středu udělejte díru (nebojte se těstem projet buď tenkou rukojetí vařečky, nebo tužkou až na plech). Pečte zhruba 15 minut.
3 Základ na sněhuláky nechte vychladnout a pak jej polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte kokosem. Z marcipánu vymodelujte nosy a vtiskněte je do díry uprostřed. Z rozpuštěné tmavé čokolády udělejte oči a pusu.
Přidat komentář