Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékaný sendvič s kysaným zelím

Na topinky se hodí jakýkoli chléb, od běžného pšeničnožitného až po tmavý žitný, jen by neměl být drobivý. Suroviny snadno znásobíte podle skutečného množství strávníků.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Sendvič Česká

Ingredience

    • 2 krajíce chleba
    • 2 lžičky másla
    • 2 velké plátky ementálu
    • 50 g kysaného zelí, scezeného, a chcete-li, prohřátého

Příprava jídla

1 Na středním ohni rozehřejte pánev. Oba krajíce chleba potřete lžičkou másla. Máslem dolů je položte do pánve a na jeden z nich naskládejte sýr.

2 Až sýr začne měknout, posypte ho kysaným zelím. Pomocí obracečky přiklopte prázdným krajícem opečenou stranou nahoru.

3 Asi půl minuty prohřívejte, aby se sýr začal tavit. Pak sendvič obraťte a asi minutu prohřívejte z druhé strany. Vyjměte z pánve, překrojte v polovině a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Úplně dokonalý, i když mnohem méně dietní sendvič bude, když do něj přidáte plátek uzeného masa.
  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelí kvašené ve sklenici

Jitrničky s lepenicí

Kysané zelí s jablky a slaninou

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Kakaové muffiny s kysaným zelím

REKLAMA

Přidat komentář