Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kakaové muffiny s kysaným zelím

Když si naše dekor stylistka Bára přečetla název tohohle receptu, kroutila hlavou a říkala si, že asi v redakci někdo otěhotněl. Fotograf Marek se nejdřív zdráhal muffiny ochutnat, ale nakonec si přidal. V téhle formě si kysané zelí oblíbí i jeho největší odpůrci.
Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: na 15 - 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Koláč

Ingredience

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na plech dejte košíčky na muffiny (vložte 2 košíčky do sebe, aby se vahou těsta nerozjely), případně jimi vyložte důlky ve formě.

2 Máslo vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem s obojím cukrem dohladka. Pak po jednom zašlehejte vejce.

3 Prosejte nebo důkladně smíchejte kakao, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a mouku. Pak vše postupně na střídačku s 250 ml vody zašlehejte do ušlehané hmoty. Nakonec vmíchejte kysané zelí.

4 Těstem naplňte košíčky a pečte cca 20 minut – střed muffinů by měl být pružný. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC

  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
  • Když použijete velmi jemně krouhané zelí, nebude v muffinech skoro znát.
  • Šťávu z domácího nebo nekonzervovaného kupovaného kysaného zelí nevyhazujte, je rovněž poživatelná. Pije se syrová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelí kvašené ve sklenici

Opékaný sendvič s kysaným zelím

Jitrničky s lepenicí

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Kysané zelí s jablky a slaninou

REKLAMA

Přidat komentář