Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní bramborové gnocchi

Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce pomoučněný tác a zamrazte. Pak sesypte do sáčku, dobře uzavřete; v mrazáku je lze uchovat zhruba půl roku.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT3M
Vaření 0:03
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 kg moučných brambor (varný typ C)
    • hrubá sůl na pečení (asi 1 kg)
    • 40 g strouhaného parmazánu
    • 100 g hladké mouky, prosáté + na vál
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 žloutky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm a rozložte na ni omyté a osušené brambory. Pečte téměř 1 hodinu, až budou brambory uvnitř měkké. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2 Brambory přepulte a lžící vyberte dužinu do mísy. Rozšťouchejte dohladka. Přidejte parmazán a mouku, osolte a opepřete, promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi 1 minutu na soudržné těsto.

3 Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 5 cm dlouhé noky a rozložte je na pomoučněný plech či tác.

4 Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte je děrovanou sběračkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

REKLAMA

Přidat komentář