Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chřest s křupavou krustou

Chřest schovaný pod křupavou peřinkou...

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Zelenina Britská

Ingredience

    • 1 kg chřestu (může být půl napůl zelený a bílý), zbaveného dřevnatých konců, bílý oloupaný
    • 125 g másla
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    • 4 vejce, uvařená natvrdo, nakrájená na plátky
    • čerstvá strouhanka ze 2 housek/rohlíků
    • 80 g slaných krekrů (např. Krit Canapé)
    • 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • sůl

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 175°C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte nejprve bílý chřest, nakrájený na špalíky. Po 4 minutách přidejte zelený chřest a vařte doměkka 4–6 minut. Uschovejte 250ml vývaru z chřestu a zbývající slijte.

2 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte 100g másla. Přisypte mouku a 2 minuty opékejte za stálého míchání, nakonec přisypte mletou papriku. Vešlehejte odložený chřestový vývar a pak i smetanu. Za stálého míchání uvařte dohladka, bude to trvat 8–10 minut. Podle chuti osolte.

3 Do středně velké zapékací nádoby vrstvěte chřest, vejce a omáčku, navrchu by měla být omáčka. Posypte strouhankou, rozdrobenými krekry a navrch parmazánem. Poklaďte kousky zbývajícího másla. Pečte dozlatova a dobublava, 15–20 minut.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Bílý chřest se sauce gribiche

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Polévka z bílého chřestu

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář