Kuře zapečené s pórkem

Kuře zapečené s pórkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2071 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 150 g
Tuky 137 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyzkoušejte šťavnaté kuře pod křupavou pokličkou ve stylu britské kuchyně!

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,4kg
bylinky svazek
rozmarýn, tymián, oregano
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
celer 1
pepř 1 kulička
máslo 50 g
pórek 2 ks
na kolečka
mouka pšeničná hladká 2 PL
citronová kůra 1 PL
petrželka hrst
nasekaná
zakysaná smetana 3 PL
listové těsto 250 g
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
pepř

1Omyjte kuře a osušte ho. Dovnitř vložte bylinky, hrubě nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Osolte, přidejte kuličky pepře, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi do poloviny kuřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka. Kuře vyjměte, odstraňte zeleninu a vývar přeceďte – stranou nechte půl litru; zbytek můžete zamrazit.
 

2Rozpalte troubu na 200 °C. Maso z kuřete oberte (odstraňte i kůži) a dejte do zapékací mísy o litrovém objemu. Na másle osmažte pórek, přisypte mouku a asi minutu opékejte. Za stálého míchání přilévejte vývar, aby vznikla hladká omáčka. Odstavte, přidejte citronovou kůru, petrželku a zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a omáčkou přelijte kuře.
 

3Rozválejte těsto, překryjte jím mísu a přitiskněte k okrajům. Těsto potřete vejcem, vložte do trouby a pečte dozlatova.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit