Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře zapečené s pórkem

Kuře zapečené s pórkem

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2071 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 150 g
Tuky 137 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte šťavnaté kuře pod křupavou pokličkou ve stylu britské kuchyně!

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,4kg
bylinky svazek
rozmarýn, tymián, oregano
mrkev 1 ks
pepř 1 kulička
pórek 2 ks
na kolečka
petrželka hrst
nasekaná
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
pepř

Postup

1

Omyjte kuře a osušte ho. Dovnitř vložte bylinky, hrubě nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Osolte, přidejte kuličky pepře, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi do poloviny kuřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka. Kuře vyjměte, odstraňte zeleninu a vývar přeceďte – stranou nechte půl litru; zbytek můžete zamrazit.

2

Rozpalte troubu na 200 °C. Maso z kuřete oberte (odstraňte i kůži) a dejte do zapékací mísy o litrovém objemu. Na másle osmažte pórek, přisypte mouku a asi minutu opékejte. Za stálého míchání přilévejte vývar, aby vznikla hladká omáčka. Odstavte, přidejte citronovou kůru, petrželku a zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a omáčkou přelijte kuře.

3

Rozválejte těsto, překryjte jím mísu a přitiskněte k okrajům. Těsto potřete vejcem, vložte do trouby a pečte dozlatova.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...