Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře zapečené s pórkem

Kuře zapečené s pórkem

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2071 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 150 g
Tuky 137 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte šťavnaté kuře pod křupavou pokličkou ve stylu britské kuchyně!

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,4kg
bylinky svazek
rozmarýn, tymián, oregano
mrkev 1 ks
pepř 1 kulička
pórek 2 ks
na kolečka
petrželka hrst
nasekaná
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
pepř

1Omyjte kuře a osušte ho. Dovnitř vložte bylinky, hrubě nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Osolte, přidejte kuličky pepře, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi do poloviny kuřete. Přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka. Kuře vyjměte, odstraňte zeleninu a vývar přeceďte – stranou nechte půl litru; zbytek můžete zamrazit.
 

2Rozpalte troubu na 200 °C. Maso z kuřete oberte (odstraňte i kůži) a dejte do zapékací mísy o litrovém objemu. Na másle osmažte pórek, přisypte mouku a asi minutu opékejte. Za stálého míchání přilévejte vývar, aby vznikla hladká omáčka. Odstavte, přidejte citronovou kůru, petrželku a zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a omáčkou přelijte kuře.
 

3Rozválejte těsto, překryjte jím mísu a přitiskněte k okrajům. Těsto potřete vejcem, vložte do trouby a pečte dozlatova.

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč