0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Který recept zvítězil v anketě o nejoblíbenější jahodový dezert? A kdo si odnese kuchařku?

Výsledky ankety Jahody
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná vůně a sladká chuť jednoho z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Rozhodli jsme se zjistit, který jahodový dezert je ten nej podle vás, našich čtenářů. Kdo v tomto jahodovém klání uspěl?

Jahodové dezerty jsou bezesporu skvělé, ovšem který se těší největší oblibě u vás? Nechali jsme o tom hlasovat vás, naše čtenáře, a dali vám tak možnost zvolit absolutního jahodového favorita! 5 z vás jsme se za hlasování rozhodli odměnit novinkou kuchařkou Jahody z edice Apetit. 

Koho jsme vylosovali?

Všem moc děkujeme za účast v anketě. Ze všech hlasujících, kteří vyplnili přihlášku, jsme vylosovali těchto 5 výherkyň, které se mohou těšit na naši kuchařku Jahody. 

  • Marta Kendrová
  • Hana Musilová
  • Vlasta Novická
  • Markéta Kaupe
  • Aneta Krejsová

Jak dopadlo hlasování?

  1. Na nejvyšší stupínek vystoupal nepečený jahodový dort – kdo z nás by totiž nemiloval osvěžující zákusek z jahod, smetany a piškotů? Máme dojem, že nostalgie v tomto vítězství hrála velkou roli...
  2. Pomyslnou stříbrnou medaili si odnesla jahodová pavlova. Kombinace sladké pusinky, nadýchané šlehačky a šťavnatých jahod totiž nikoho nenechá chladným.
  3. Jahodové knedlíky byly jasným redakčním favoritem. Každoročně se jich totiž nemůžeme nabažit. Tvarohové, odpalované, kynuté – všechny najdete i v nové kuchařce. Jsme proto moc rádi, že si odnáší krásné třetí místo.
  4. Na čtvrtou příčku se vyhoupl jahodový pohár a na pátou pak jahodový cheesecake.

Kuchařka Jahody 

Letos oslavíme jahody opravdu ve velkolepém stylu – novou stejnojmennou knihou z edice Apetit. Kuchařka Jahody je naší ódou na toto sladké červené ovoce. Najdete v ní celou řadu tipů, rad a nápadů, jak jahody zpracovávat, uchovávat a uplatnit v kuchyni. A samozřejmě i více než 100 receptů pro všechny příležitosti. Jednoduše jsme se do ní pokusili vměstnat opravdu vše pro to, abyste mohli sezonu dokonale vychutnat.

Související články

Čas jahod je tu. Máme 10 důvodů, proč je mlsat.
  • ARCHIV / nepridavat nove

Čas jahod je tu. Máme 10 důvodů, proč je mlsat.

1. Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C srovnatelným dokonce s citrusy. Najdete v nich také vitaminy A, E a B a důležité minerální látky jako vápník, zinek, draslík či hořčík. 2. Jahody posilují imunitní systém, a tím zabraňují...
Jak na nejlepší jahodový koktejl?
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší jahodový koktejl?

Červené plody s omamnou vůní patří mezi mezi ovocné favority mnoha lidí po celém světě. Jahodové náplně, džemy, zmrzliny a příchutě vedou žebříčky popularity. Jahodový kotejl je jednou ze skvělých možností, jak si jahody vychutnat. Určitě...
Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit