Červené plody s omamnou vůní patří mezi mezi ovocné favority mnoha lidí po celém světě. Jahodové náplně, džemy, zmrzliny a příchutě vedou žebříčky popularity. Jahodový kotejl je jednou ze skvělých možností, jak si jahody vychutnat. Určitě...
Na zmrzlinovém poháru by neměla chybět dokonalá tečka v podobě lahodné polevy. Zapomeňte na polotovary z plastové lahvičky a vykouzlete dokonalou domácí polevu. Uvidíte, že nezůstane jenom u zmrzliny.
...
Uchovat jahody, aby byly pořád lahodné, může být oříšek. Nejlepší jsou čerstvé, což není dlouhodobě udržitelný stav. Co když je chceme čerstvé i později? Prozradíme vám, jak na to.
...
Jahody patří mezi nejoblíbenější letní ovoce, které si spousta lidí pěstuje na zahrádkách, sbírá na polích v samosběrech nebo zkrátka jenom miluje. Podívejte se na 12 zajímavostí o jahodách, které jste možná netušili!
...
Máte rádi jahody? V parném létě si občas dopřejete osvěžující koktejl? Právě pro vás jsme je propojili a přinášíme tipy na jahodové koktejly, jejichž chuť si prostě zamilujete. Ale pozor, jeden nikdy nestačí.
...
Sezóna jahod bývá pro mnohé neodmyslitelně spojena s přípravou sladkého džemu. Jak ale takový džem připravit, aby měl správnou konzistenci, byl tak sladký akorát a dlouho vydržel? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak uvařit nejlepší...
Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.
...
Lyofilizované ovoce je v kurzu. Je lehounké křehké a křupavé, přitom voní a zachovává si tvar i chuť původní plodiny. Co stojí za zvláštní texturou vysušeného ovoce? Jak sedne sušení mrazem jahodám?
...
Teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.
...
Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Jemný vláčný knedlík skrývající jeden z nejsladších a nejchutnějších druhů ovoce jednoznačně symbolizuje brzký příchod léta. Na chuť mu přijde každý, kdo rád zavzpomíná na sladké obědy u babičky nebo kdo se chystá využít jahodové sezóny....
Loňská sezona jahodám příliš nepřála. Pozdní mrazíky poškodily část úrody. A pěstitelé, kteří na ně byli připraveni a stihli sazenice včas zakrýt netkanou textilií, museli zvýšené náklady, které pro ně tato ochrana představuje, promítnout...
„Příznivá je skutečnost, že naměřené koncentrace nepřesáhly maximální limity reziduí,“ uvedl MUDr. Miroslav Šuta, odborný konzultant v oblasti ekologických a zdravotních rizik. „Bohužel dva z prokázaných pesticidů byly pro svou nebezpečnost...
1. Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C srovnatelným dokonce s citrusy. Najdete v nich také vitaminy A, E a B a důležité minerální látky jako vápník, zinek, draslík či hořčík.
2. Jahody posilují imunitní systém, a tím zabraňují...
Kupujte je tedy těsně před tím, než je chcete zpracovávat. Zamrazené jahody se vám budou hodit do bublanin i do knedlíků. Použijte celé plody – při rozmrazování z nich nevyteče tolik šťávy.
...
1. Mražené jahody
Užijete je do knedlíků, sorbetů, koláčů, omáček i koktejlů.
Jak jahody mrazit:
Nasucho – pevné zralé jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Rozložte je v jedné vrstvě na tác, zakryjte...
Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech.
...