Červené plody s omamnou vůní patří mezi mezi ovocné favority mnoha lidí po celém světě. Jahodové náplně, džemy, zmrzliny a příchutě vedou žebříčky popularity. Jahodový kotejl je jednou ze skvělých možností, jak si jahody vychutnat. Určitě...
Mléčné bary byly podobně jako Automaty prvními podniky s rychlým občerstvením v Československu. Tehdy byly mlíčňáky v každém městě, včetně těch menších. Nad mléčným koktejlem a chlebíčkem se v nich setkávaly všechny generace. Dnes už se...
Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.
...
Jahody patří mezi nejoblíbenější letní ovoce, které si spousta lidí pěstuje na zahrádkách, sbírá na polích v samosběrech nebo zkrátka jenom miluje. Podívejte se na 12 zajímavostí o jahodách, které jste možná netušili!
...
Ditu Pecháčkovou znáte nejen ze stránek Apetitu, jehož byla šéfredaktorkou v letech 2005 – 2009, jejích kuchařek a webových stránek, ale také z pořadu o vaření Deník Dity P. Přímo u zrodu časopisu Apetit nebyla, ale nastoupila do něj hned v...
Uchovat jahody, aby byly pořád lahodné, může být oříšek. Nejlepší jsou čerstvé, což není dlouhodobě udržitelný stav. Co když je chceme čerstvé i později? Prozradíme vám, jak na to.
...
Na zmrzlinovém poháru by neměla chybět dokonalá tečka v podobě lahodné polevy. Zapomeňte na polotovary z plastové lahvičky a vykouzlete dokonalou domácí polevu. Uvidíte, že nezůstane jenom u zmrzliny.
...
Máte rádi jahody? V parném létě si občas dopřejete osvěžující koktejl? Právě pro vás jsme je propojili a přinášíme tipy na jahodové koktejly, jejichž chuť si prostě zamilujete. Ale pozor, jeden nikdy nestačí.
...
Nechte se zlákat, vážení, na jahody mražený. Prozradíme, jak šťavnaté plody nejlépe uchovávat v mrazáku, aby neztratily nic ze své vůně ani chuti.
V článku se dozvíte:
Jak mrazit celé plody jahod
Jak připravit jahodovou...
Jemný vláčný knedlík skrývající jeden z nejsladších a nejchutnějších druhů ovoce jednoznačně symbolizuje brzký příchod léta. Na chuť mu přijde každý, kdo rád zavzpomíná na sladké obědy u babičky nebo kdo se chystá využít jahodové sezóny....
Sezóna jahod bývá pro mnohé neodmyslitelně spojena s přípravou sladkého džemu. Jak ale takový džem připravit, aby měl správnou konzistenci, byl tak sladký akorát a dlouho vydržel? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak uvařit nejlepší...
Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech.
...
Jahodové sendviče jsou hitem snad na všech sociálních sítích. Inspirace pramení z Japonska, kde se ovocné sendviče prodávají v každém obchodě s potravinami. Ty japonské jsou z klasického toustového chleba, my jsme se rozhodli pro...
Teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.
...
Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Začátek června bude v Brně patřit slavnostem Jídlo z blízka (více čtěte zde), které chtějí prostřednictvím ochutnávek v šesti brněnských restauracích představit místní moravské suroviny. Do akce se zapojila i restaurace Hansen, které je...
Na začátku léta vrcholí sezona jahod. Nejvyšší čas uspořádat jahodové hody – ocení je nejen vaše děti. Archeologické výzkumy potvrdily, že na divokých lesních jahodách si pochutnával už pračlověk. Staří Římané nedali dopustit nejen na...
Dva bratři před více než dvaceti lety navázali na hobby svých rodičů a nedaleko od Prahy vybudovali místo, na které se teď každoročně sjíždějí tisíce lidí – na samosběr jahod i pro sazeničky. Jak se k jahodovému...
Ditu Pecháčkovou znáte nejen ze stránek Apetitu, jehož byla šéfredaktorkou v letech 2005 – 2009, jejích kuchařek a webových stránek, ale také z pořadu o vaření Deník Dity P. Přímo u zrodu časopisu Apetit nebyla, ale nastoupila do něj hned v...