Nová registrace Zapomenuté heslo

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Jana Kopřivová
3. 10. 2022
Čočkový salát se zeleninou ve sklenici
Mariana Medvedeva, Unsplash

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad.

Tento chytrý způsob přípravy jídla si zamilujete. Oběd do sklenice připravíte velmi rychle a vzít si ho můžete kamkoliv, nejen do práce. Dá se jíst kdekoliv, klidně i na výšlapu v horách. Jídlo ve sklenici se snadno přenáší a s dobře těsnící zavařovačkou se nemusíte bát, že váš oběd skončí v batohu dřív, než dostanete hlad.

1. Pro vegetariány: Hráškový kuskus

Využijte toho, že kuskus není potřeba vařit – stačí ho jen smíchat s horkou tekutinou, přiklopit a počkat cca 10 minut, až nabobtná. Jeho drobná zrnka snadno vsáknou chutě i vůně, náš recept vám nabízíme jako odrazový můstek k dalším nápadům.

  • Se zálivkou budou ladit třeba také sušená rajčata, oregano, olivy a mozzarella.

Hráškový kuskus

Hráškový kuskus

< 10 min
3.5(24x)
Přečíst recept

2. Efektní streetfood: Burrito ve skle

V receptu na vrstvenou mexickou dobrotu používáme mleté hovězí maso, místo něj ale můžete klidně použít okořeněné a krátce orestované kuřecí nudličky.

  • Ke sklenici si nezapomeňte přibalit pšeničnou tortillu, do které pak ohřátou směs se zálivkou zabalíte.

Burrito ve skle

Burrito ve skle

< 20 min
4.5(15x)
Přečíst recept

3. Desítky obměn: Salát ve skle na mexický způsob

Pro skvělý salát ze sklenice stačí dodržet dvě pravidla. Při vrstvení patří těžké a mokré suroviny dolů, ty lehké a křehké, jako jsou salátové listy, nahoru. Zálivku vždy připravte do skleničky stranou. V práci vše zalijte a promíchejte.

  • Aby vás salát opravdu zasytil, měl by obsahovat i nějakou sytivou složku. My jsme použili fazole a grilované kuře.
  • Hodí se do něj také různá natrhaná či nakrájená pečená masa, kvalitní šunka, tuňák z konzervy nebo předvařené krevety.
  • Velký podíl bílkovin obsahují také vařená vejce, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobený balkánský sýr.
  • Velmi chutné jsou místo fazolí také cizrna či čočka (vařené nebo z konzervy).

Salát ve sklenici na mexický způsob

Salát ve sklenici na mexický způsob

< 20 min
4.5(8x)
Přečíst recept

4. Těstoviny ze sklenice: Sedmivrstvý salát

Na těstovinovém salátu ze sklenice se nám líbí, že dresink můžeme přidat rovnou jako první vrstvu při přípravě. Nepotřebujete tak další skleničku navíc a ušetříte místo v tašce.

  • Hotové jídlo nemusíte zalívat horkou vodu ani ohřívat v mikrovlnce, hodí se proto skvěle i na piknik nebo na výlet do přírody.

Sedmivrstvý salát

Sedmivrstvý salát

< 20 min
4.7(7x)
Přečíst recept

5. Horká a voňavá: Asijská polévka

Tahle polévka slibuje s minimem námahy plnohodné jídlo. V práci ji stačí zalít horkou vodou a luxusní oběd jako z asijské restaurace je na světě.

  • Čerstvou zeleninu a bylinky použijte podle sezony, své chuti a fantazie.
  • Pro bezmasou verzi vyměňte kuřecí maso za neochucené tofu nakrájené na kostky.

Asijská nudlová polévka

Asijská polévka

< 10 min
4.9(9x)
Přečíst recept

Zdroje informací: Apetit, Tasty

Sdílet článek

Související články