Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad.
Tento chytrý způsob přípravy jídla si zamilujete. Oběd do sklenice připravíte velmi rychle a vzít si ho můžete kamkoliv, nejen do práce. Dá se jíst kdekoliv, klidně i na výšlapu v horách. Jídlo ve sklenici se snadno přenáší a s dobře těsnící zavařovačkou se nemusíte bát, že váš oběd skončí v batohu dřív, než dostanete hlad.
1. Pro vegetariány: Hráškový kuskus
Využijte toho, že kuskus není potřeba vařit – stačí ho jen smíchat s horkou tekutinou, přiklopit a počkat cca 10 minut, až nabobtná. Jeho drobná zrnka snadno vsáknou chutě i vůně, náš recept vám nabízíme jako odrazový můstek k dalším nápadům.
- Se zálivkou budou ladit třeba také sušená rajčata, oregano, olivy a mozzarella.
2. Efektní streetfood: Burrito ve skle
V receptu na vrstvenou mexickou dobrotu používáme mleté hovězí maso, místo něj ale můžete klidně použít okořeněné a krátce orestované kuřecí nudličky.
- Ke sklenici si nezapomeňte přibalit pšeničnou tortillu, do které pak ohřátou směs se zálivkou zabalíte.
3. Desítky obměn: Salát ve skle na mexický způsob
Pro skvělý salát ze sklenice stačí dodržet dvě pravidla. Při vrstvení patří těžké a mokré suroviny dolů, ty lehké a křehké, jako jsou salátové listy, nahoru. Zálivku vždy připravte do skleničky stranou. V práci vše zalijte a promíchejte.
- Aby vás salát opravdu zasytil, měl by obsahovat i nějakou sytivou složku. My jsme použili fazole a grilované kuře.
- Hodí se do něj také různá natrhaná či nakrájená pečená masa, kvalitní šunka, tuňák z konzervy nebo předvařené krevety.
- Velký podíl bílkovin obsahují také vařená vejce, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobený balkánský sýr.
- Velmi chutné jsou místo fazolí také cizrna či čočka (vařené nebo z konzervy).
4. Těstoviny ze sklenice: Sedmivrstvý salát
Na těstovinovém salátu ze sklenice se nám líbí, že dresink můžeme přidat rovnou jako první vrstvu při přípravě. Nepotřebujete tak další skleničku navíc a ušetříte místo v tašce.
- Hotové jídlo nemusíte zalívat horkou vodu ani ohřívat v mikrovlnce, hodí se proto skvěle i na piknik nebo na výlet do přírody.
5. Horká a voňavá: Asijská polévka
Tahle polévka slibuje s minimem námahy plnohodné jídlo. V práci ji stačí zalít horkou vodou a luxusní oběd jako z asijské restaurace je na světě.
- Čerstvou zeleninu a bylinky použijte podle sezony, své chuti a fantazie.
- Pro bezmasou verzi vyměňte kuřecí maso za neochucené tofu nakrájené na kostky.
Zdroje informací: Apetit, Tasty
Comments