0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří z jednoho hrnce od pondělí od pátku: Připravte si jednoduchá jídla pro celou rodinu

Kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče milujeme; v kuchyni po nich zůstane minimum nádobí, ale hlavně jsou v nich skvěle propojené chutě díky společnému vaření nebo pečení. Vyzkoušejte s námi klasický eintopf, kuře s fazolemi či sekanou se zeleninou – na zimu jsou jako stvořené!

Pondělí: Eintopf s vepřovým masem

Jednoduchý recept, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí.

Tip: Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.

Úterý: Poctivá sekaná pečená se zeleninou

Recept, který rozdělil redakci: jedni ocenili čistou chuť masa, druhým připadala sekaná trochu suchá. Recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Tip: Poměr hovězího a vepřového masa můžete upravit na 1 : 1

Středa: Knedlíky s vejci a rychlonakládačky

Čirá nostalgie nebo jako dokonale lahodná rychlovka, to jsou knedlíky s vajíčkem. Nejdříve jsme si říkali, zda to není moc obyčejné, ale pak přišel den focení a nevěřili byste, jak šly na dračku. Málem jsme se o ně poprali. Občas totiž na tato jednoduchá jídla zapomínáme a ta potom po delší době chutnají jako božská mana. 

Tip: Knedlíky pod vejce mohou být jakékoli, někdo upřednostňuje i bramborové.

Čtvrtek: Pečená polenta se zeleninou

Polenta bez dlouhého postávání u plotny a s křupavou krustičkou. Zeleninu lze různě obměňovat podle stavu spíže a sezony. 

Tip: Zbylou polentu můžete druhý den opéct nakrájenou na pánvi či pod grilem, potřenou trochou olivového oleje, nebo zamrazit až na 1 měsíc – a ohřát stejným způsobem.

Pátek: Kuře z jednoho hrnce

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou! Jídlo plné bílkovin dodá energii, ale ještě víc ji načerpáte tím, že vše stačí jen naházet do hrnce a pak už jen relaxovat!

Tip: Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Zdroj: Apetit

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč