Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvičky z listového těsta jsou originálním občerstvením pro koledníky. Potřebujete kornouty z alobalu, které snadno vyrobíte

Mrkvičky z listového těsta
ZDROJ: ImagesProfessional
sdílet:

Mrkvičky z listového těsta plněné vajíčkovou pomazánkou jsou skvělým velikonočním občerstvením pro koledníky. Budete na ně potřebovat kornouty z alobalu, které hravě zvládnete vyrobit doma. 

Listové těsto je variabilní a během chvilky z něj vykouzlíte spoustu sladkého i slaného občerstvení. Ať to jsou různé šátečky, košíčky, tyčinky, řezy nebo záviny, mají jedno společné. Jsou snadné, ale vždy s nimi sklidíte úspěch. Tentokrát pro vás máme originální občerstvení pro koledníky.

Skryt pre seznam

Jak na mrkvičky z listového těsta?

Nejprve začněte přípravou kornoutu z alobalu. Podrobný návod, jak na to uvidíte ve videu. Použijte silný alobal nebo dejte dva vystřižené čtverce na sebe. Ty potom přehněte napůl a znovu napůl, až vám vzdejte malý čtverec, který stočte do kornoutku. 

Listové těsto nakrájejte na proužky a ty naviňte na kornoutky. Nezapomeňte je pořádně omotat ve spodní části, aby potom nevytékala náplň. Vykládejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte na 180 stupňů zhruba 25 minut, dokud nezezlátnou. 

Potom z ještě horkých trubiček vyjměte alobalové kornouty a nechte je zcela vychladnout.   

  • Cukrářským sáčkem je můžete naplnit jakoukoliv pomazánkou. My jsme zvolili vajíčkovou pomazánku s česnekem podivným, který jsme využili i místo natě.  
  • Vyzkoušet ale můžete třeba pomazánku s uzeným lososem a koprem nebo naplňte trubičky sladkým tvarohovým krémem a na mrkvovou nať použijte meduňku, mátu nebo pažitku.

Až budete kupovat listové těsto, nezapomeňte se podívat na složení. Ta běžná se vyrábějí z margarínu, máslové ale seženete taky. Bude sice o chlup dražší ale chuťově lepší. Listové těsto si můžete také podle našeho receptu vyrobit

Zdroje: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín