0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
celozrnne livance
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 223 g
Tuky 27 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice 1 ČL
mletá
jedlá soda ¼ ČL
vejce 2 ks
med 4 PL
+ další k podávání
olej
na opékání
máta
na ozdobení

Postup

1

Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.

2

Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.

3

Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Zuzana Lhotáková

mňam

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč