Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.
Suroviny
Postup
Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.
Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(46 receptů)
- Krupicová kaše a 30 dalších dokonalých sladkých jídel(32 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
Komentáře
Zuzana Lhotáková
25.08.2014 10:36
mňam
mňam