0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s mandlemi a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč (8 řezů)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 227 g
Tuky 183 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Maliny s mandlemi jsou perfektní kombinace,“ napsala nám Kateřina Klímková ze Zlína. Ze všech došlých receptů na koláče či buchty s ovocem nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Suroviny

maliny 400 g
čerstvé, nebo mražené, povolené
vejce 6 ks
krupicový cukr 160 g
mandle 220 g
jemně mleté (mandlová mouka)
moučkový cukr
nemusí být

1Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.

2V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

Silvia Gasparcova

Uz dlho som si odkladala tento recept a musim povedat, ze velke sklamanie. O to viac ma to mrzi, ze patri k tym drahsim (mandlova muka, 6 vajec). Myslim, ze chut najviac vystihol moj manzel: ako zomleta pouzita utierka.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Gasparcová,
moc nás mrzí, že jste si na koláči nepochutnali :-(. Samozřejmě rozumíme tomu, že investice do ingrediencí nebyla malá, a o to větší je i zklamání. Doufáme, že Vaše zkušenosti s dalšími recepty byly a budou už jen pozitivní!

Přejeme krásné pondělí, redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit