Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koblížky s kávovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Na 16 briošek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 393 g
Tuky 320 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný krém a těsto, které kyne přes noc, a tím vám ušetří spoustu času! Vše si můžete připravit den předem, pak stačí jen usmažit, naplnit a můžete podávat.

Suroviny

NA KOBLÍŽKY
mléko 95 ml
vlažné
droždí sušené 1 ČL
polovina 7g sáčku
sůl ¼ ČL
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
nakrájené, změklé
rostlinný olej
na smažení + na vymazání
na posypání
na posypání
NA KRÉM
mléko ½ hrnku
káva zrnková ¾ hrnku
zrna nahrubo rozdrcená
podélně rozpůlený a semínka vyškrábnutá
škrob 3 PL
kukuřičný
nakrájené
ušlehaná

Postup

1

V malé misce promíchejte mléko, 1 lžíci cukru a droždí. Nechte 10–15 minut stát, aby vzešel kvásek.

2

Do větší mísy dejte mouku, sůl a zbylý cukr a promíchejte. Přidejte mléko s vzešlým droždím, vejce a vypracujte těsto (v robotu s hákem to bude trvat 3–4 minuty). Poté postupně po částech zapracovávejte máslo. Pak ještě chvíli hněťte (v robotu s hákem zhruba 8 minut), dokud těsto nebude dokonale hladké.

3

Další větší mísu vymažte olejem, vložte do ní těsto, zakryjte potravinovou fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout, těsto by mělo zdvojnásobit objem. Potom dejte těsto do lednice a nechte kynout přes noc.

4

Na krém dejte do hrnce mléko, smetanu, kávu a vanilkový lusk i semínka. Přiveďte pod bod varu, stáhněte z plotny a nechte 15 minut stát. Potom sceďte.

5

Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem, postupně zašlehejte ochucené mléko, hrnec postavte na sporák a za stálého míchání zvolna vařte, dokud krém nezhoustne. Sejměte z hrnce a vmíchejte máslo, přelijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinovou fólii a dejte chladit, nejlépe přes noc. Do vychlazeného krému vmíchejte ušlehanou smetanu.

6

Vykynuté těsto vyválejte na placku o síle zhruba 7mm a vykrájejte kolečka o průměru 6cm. Dejte je na plech a nechte ještě zhruba 1 hodinu kynout, aby zdvojnásobila objem.

7

V misce promíchejte cukr a skořici. V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm smažte koblížky z obou stran dozlatova. Po vyjmutí je nechte krátce okapat na ubrousku, potom obalte v cukru se skořicí a nechte zcela vychladnout. Potom je rozkrojte a plňte krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Komentáře

20.01.2020 17:23

S těstem se velmi špatně pracuje, proto mi koblihy vyšly nehezké. Doporučuji snížit množství cukru, klidně o 1/3-1/2. Krém je ale vynikající.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...