Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!
Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Suroviny
houby
2
hrsti
sušené
máslo
50
g
mouka
50
g
bujon
1
kostka
brambory
4
ks
na kostky
mrkev
2
ks
jedna na kolečka, jedna celá
celer
1
ks
oloupaný a přepůlený
cibule
1
ks
oloupaná
petržel
1
ks
menší, oloupaná, nakrájená na kolečka nebo malé kousky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
podle chutí
vejce
1
ks
česnek
2
stroužky
nemusí být
Postup
1
Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.
2
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody.
3
Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.
4
Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev.
5
Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů)
Komentáře