0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 42
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1322 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 89 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič. Bramboračka s houbami je tradičný pokrm, na který nedali dopustit už naše babičky. S námi jeho přípravu zvádnete jedna dvě. 

Suroviny

máslo 100 g
houby hrst
čerstvé
mrkev 1 ks
pokrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 2 ks
větší, na kousky
sůl
na dochucení
kmín
majoránka (drhnutá)
česnek stroužků
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 3 PL
vejce 1 ks
sůl špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm očistěné a nakrálené houby spolu s na kolečka nakrájenou mrkví.

2

Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Pokud chcete plnější chut, můžete místo vody použít i zeleninový nebo kuřecí vývar.

3

Vsypte očistěné a na kostky nakrájené brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut, než brambory změknou.

4

Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

5

Uvařenou polévku na vávěr pochuťte majoránkou a rozdrceným česnekem. Podávejte - ideálně s čerstvým chlebem.

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů
  • Tipy a triky

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit