Lehounký dezert připomíná americký cheesecake, ale je nadýchanější. Nejlepší je upéci ho den předem.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C.
Všechny suroviny na korpus kromě vajíčka vsypte do mísy robota a několikrát prošlehněte, abyste získali hrubší drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně).
Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto.
Koláčovou formu o průměru 24 cm s odnímatelným dnem lehce vymastěte a přesuňte do ní těsto. Vymačkejte prsty, uhlaďte a pečte zhruba pětadvacet minut, až vyběhne a zezlátne.
Mezitím rozetřete v míse tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem.
Upečený korpus vysuňte z trouby, poklaďte meruňkami a přelijte tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi padesát minut, až tvaroh zpevní a těsto bude krásně zlaté a už od pohledu křehké. Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.
Přeprava a servírování:
Formu přetáhněte fólií na potraviny. Na místě určení vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
14.04.2006 15:45
Mňam
30.09.2006 18:48
broskve
25.07.2007 08:49
mňam
11.05.2006 15:36
Super
24.08.2006 22:48
Jeste lepsi
28.11.2006 14:34
okraje korpusu stekaji
16.07.2007 12:02
okraje korpusu
26.07.2007 13:36
Okraje
16.07.2007 12:06
Moc dobrý, ale...
17.07.2007 19:43
Příliš sladký