5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 777 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 32 g
Tuky 45 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamotávací hrátky s tortillovými plackami budou spolehlivě bavit každé dítě. Bylo-li by libo váleček, nebo spíš balíček?

Suroviny

cibule 1 ks
malá
sádlo 1 ČL
lze nahradit olejem
hovězí maso mleté 200 g
rajčatové pyré 100 ml
konzervované
sůl 0.5 ČL
necelá
salát 4
rajčata 1 ks
středně velké
zakysaná smetana 125 ml
česnek 0.5 stroužku
nemusí být

1.  Na rozehřátém sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte maso a míchejte, dokud nezhnědne; stačí dvě až tři minuty. Přidejte rajčatové pyré, osolte a promíchejte. Ztlumte plamen, zakryjte poklicí a nechte aspoň hodinu dusit; občas promíchejte. Maso bude měkké a uvařené už po pár minutách, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti. Hotovou omáčku můžete jeden až dva dny uchovat v lednici.
2.  Listy salátu pokrájejte na nudličky, rajče překrojte na čtvrtky a ty ještě na zhruba půlcentimetrové kousky. Do smetany přidejte prolisovaný česnek a špetku soli, a máte skvělou jednoduchou zálivku. Zeleninu a zálivku dejte do samostatných misek, uzavřete a nechte v lednici.
3.  Tortilly je třeba před použitím nahřát. Nejjednodušší to je v mikrovlnné troubě – každou placku ohřívejte deset vteřin při výkonu 750 W. Anebo rozehřejte dostatečně velkou pánev a opékejte na ní tortilly asi půl minuty. Poté je přesuňte na talíř a hned plňte masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.

Komentáře

Anonym

Tento recept mame z Apetita uz asi pol roka doma a je skvelyyyy. Jedli sme to asi 4 dni v kuse!!!

Anonym

Místo masa jsem dala uvařenou zauzenou sóju. Nemá to chybu a od masa to skoro nerozeznáte. Mám to potvrzený od masožroutů, kteří ani nevěděli, že sóju jedí. Výtečné

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit