0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

Oříškový koláč s mascarpone a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

3.9/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné na 6 - 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3602 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 254 g
Tuky 259 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte další recept na koláč s malinami? A tenhle už jste vyzkoušeli? Jeho krémová jemnost nechá malinovou chuť krásně vyniknout.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
moučkový cukr 60 g
lískové oříšky 2 PL
nadrobno
máslo 90 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
vejce 1 ks
bílek a žloutek zvlášť
Na náplň
maliny 300 g
lze nahradit jiným drobným ovocem
moučkový cukr 1 PL
+ další na poprášení
lehce ušlehaná
šťáva a kůra

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Do robotu dejte mouku, cukr, oříšky a máslo. Mixujte, až do vytvoření drobenky, pak přidejte žloutek, 1–2 lžíce studené vody a krátce promixujte – těsto se začne spojovat. Z těsta pak udělejte kouli, zabalte ji do fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

2

Těsto rozválejte (ne příliš natenko) a vyložte jím obdélníkovou nebo kulatou formu na koláč. Nechte okraje přečnívat a 5 mm nad hranou formy je ořízněte. Dejte do chladničky na 15 minut. Na těsto položte pečicí papír a posypte ho suchými fazolemi.

3

Pečte naslepo 15 minut, pak odstraňte fazole a papír a pečte dalších 5–10 minut dozlatova. Potřete korpus bílkem a vraťte ještě na minutu do trouby. Nechte vychladnout.

4

Na náplň prošlehejte mascarpone s moučkovým cukrem. Pak zašlehejte do lehce ušlehané šlehačky. Přidejte pomerančovou kůru a 2 lžíce šťávy a vyšlehejte na pevný krém. Potřete náplní vychladlý korpus a na to navršte maliny. Koláč vyjměte z formy a před podáváním pocukrujte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

Helena A.

Skvělý koláč! Jen se po něm zaprášilo. Pekla jsem bez fazolí, jen s propíchaným dnem vidličkou. Maliny jsme zrovna neměli, použili jsme kousky meruněk. Famózní koláč. Navíc hodně jednoduchý.

Vanda Langerová

vynikající, pekla jsem s jahodami, dokonalý dezert pro každou příležitost!

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč